Oren tapen

Nala's oren zijn zonder ingrijpen perfect geworden. Dat hoeft niet met alle pups zo te gaan. Als je mooie oren wilt moet je misschien een beetje helpen. Sommige mensen doen dat niet, die vinden het zielig, maar ik vind het echt zonde als de oren alle kanten op gaan. Wij hebben het bij Blade en Simba gedaan en die hadden er totaal geen last van. Wij gebruikten dan ook de simpelste methode en gewoon een klein stukje leukoplast. Daar had hij geen last van, het was alleen voor ons veel werk, want dat moest continue vervangen worden omdat het losliet. Plak de vouw vast met een klein stukje en dat is alles. Ik gebruik bij voorkeur leukoplast wasterbestendig (blauwe rol, witte tape), die moet je misschien wat vaker opnieuw plakken maar laat geen hardnekkige lijmresten achter. 

Sommige mensen tapen helemaal rond het oor. Blijft misschien goed en lang zitten, maar ik hou dar zelf niet van. Ik tape desnoods meerdere malen op een dag ipnieuw, maar de konditie van het oor blijft altijd perfect. Masseren van de oortjes helpt ook mee.

Behalve rose, zoals Nala en Simba dragen, mogen de oren van de standaard ook half prick zijn, wat je overigens weinig ziet, wrs vooral door onbekendheid en voorkeur voor een rose prick oor.

Stappenplan (beweeg muis over foto's)

 • Een goede vouw

  Dit is het effect dat we willen bereiken

 • Pak de vouw vast

  Pak de vouw vast tussen de vingers

 • Zet tape

  Zet de vouw vast door een tape over de open kant van de vouw heen te bevestigen

 • Extra tape

  Zet eventueel extra tape rondom het oor. Wij doen dit zelf eigenlijk niet, maar dit kan nodig zijn bij oren die rechtop blijven staan